The Stanford Prison Experiment Dreamfilm,Swesub hd

DramaThriller

IMDB: /10 votes

Report error

Den här filmen är en dramatisering av en verklig psykologiska experiment som ägde rum på Stanford University 1971. Motivationen var att studera dynamiken av individer som var godtyckligt placerad i roller som fångar och vakter i en simulerad fängelsemiljö. Eftersom ingen av deltagarna i studien var verkliga brottslingar eller korrigering officerare, tanken var att få insikt i psykologi makt obalans som uppstår från situationen, i motsats till de människor som är inblandade.

Saker bekant försämras snabbt och försöket avslutades efter bara sex dagar. Flera vakter som visas sadistiska drag och utförs handlingar av psykologisk och även (om än i mindre grad) fysisk tortyr, alla övervakas, det är tillåtet, och kanske uppmuntrad av ”superintendent” Philip Zimbardo, studien skapare.

De villkor deltagarna utsattes för var klandervärt, men ännu värre är att detta i förlängningen var bara dålig vetenskap, vilket gör det hela strävan ett grymt slöseri med tid. Det försöket saknade mycket av den grundläggande noggrannhet krävs, som lyfts fram i filmen av en ordagrann upprepning av en verklig konversation Mr Zimbardo hade med en kollega som ifrågasatte några av de grundläggande vetenskapliga metoder som används i studien.

Zimbardo själv gjort vad jag skulle tänka på borderline brott såsom inledningsvis att förneka ”fånge” deltagare möjlighet att lämna när så krävs (för att ingjuta i dem att tro att deras situation var i själva verket är verkliga), som kom skrämmande nära att omvandla den ”studie” i en brottslig handling av kidnappning i min mening.

Zimbardo förklarar detta som honom komma ”nära” till experiment, men personligen är jag inte särskilt välvilligt inställd till att argument. När du titta på de faktiska klipp från studien och läsa anteckningar, jag är mer benägen att tro att Mr Zambardo själv hade en sadistisk ådra som han misslyckats med att kontrollera för en tid. Ärligt talat, jag tror att man bör ha inför åtal för sin roll i detta fiasko.

I slutet, några bra kom ut av detta experiment i att det skapas ett tryck för att upprätta standarder och kontroller för psykologiska experiment i framtiden.

Trots att veta att det faktiska resultatet, kände jag mig fortfarande orolig om de öden av unga män inblandade, ett bevis på att makt agerar och styra här. För mig, den här filmen är en skrämmande och intensiva påminnelse om hur lätt det är att skapa förutsättningar för att främja grymhet och dehumanization. En givande, om än något deprimerande film att titta på.tags: swefilmer The Stanford Prison Experiment dreamfilm hd, pa nettet The Stanford Prison Experiment dreamfilmer, The Stanford Prison Experiment swesub online , The Stanford Prison Experiment,The Stanford Prison Experiment online, The Stanford Prison Experiment stream

The Stanford Prison Experiment
The Stanford Prison Experiment
The Stanford Prison Experiment
The Stanford Prison Experiment

Watch The Stanford Prison Experiment Online

No links available
No downloads available

Related movies