Europa Dreamfilm,Swesub hd

Europa    

R 112 DramaThriller

7.7
IMDB: 7.7/10 16,755 votes

Spain, Denmark, Sweden, France, Germany, Switzerland

Report error

Handling: Max von Sydow ‘ s voice-over berättarröst hypnotiserar huvudpersonen (och publiken) tillbaka till 1945, där vår huvudperson är den unga Amerikanska ideologist Leopold Kessler (Jean-Marc Barr) har precis kommit in efter andra VÄRLDSKRIGET 1945 Tyskland för att hjälpa till att återuppbygga skadat landet. Farbror Kessler (Ernst-Hugo Järegård) leveranser Leopold med ett jobb i the big Zentropa tåg corporation, men snart Leopold faller i kärlek med Katharina Hartmann (Barbara Sukowa); dotter av Zentropa ägaren Max Hartmann (Jørgen Reenberg). Leopold snart finner sig själv fångas i ett nät av korruption, tas till vara, att förlora sin ideologi, och är tvungen att välja mellan pest eller colera.

Mystiska, fascinerande, manipulativ, noirish, haunting, vacker och ful. Dessa är några omedelbara, grandiosa, beskrivningar som kommer att tänka på när man tänker på Lars von Trier ‘ s 1991 mästerverk EUROPA; det sista kapitlet i Europa-trilogin. I USA var det en ny titel ZENTROPA så att publiken inte skulle blanda ihop det med Agnieszka Holland EUROPA EUROPA från 1990 (också en andra VÄRLDSKRIGET-drama). Europa-trilogin består också av FORBRYDELSENS ELEMENT från 1984 och EPIDEMIN från 1987 (den ökända experiment som endast säljs 900 biljetter på danska biografer). Trilogy tematiskt behandlar med hypnos och förlust av idealism, även om de teman som i denna trilogi är inte lika viktigt som det visuella. I den öppna skott av EUROPA ser vi ett lok på väg mot oss medan våra oidentifierade skärmläsaren bokstavligen hypnotiserar oss: ”På den mentala och räkna till tio, kommer du att vara i Europa. Att vara där vid tio. Jag säger: tio”. En metafor för filmer förmåga att transportera oss till en omedveten dröm-verklighet.

EUROPA använder en märklig men mycket effektiv visuell stil-den berömda ryska regissören Andrej Tarkovskij är Triers-inflytande säger allt. Det är en svart-vit film ibland sammanflätade med rött i form av blod, en röd klänning etc. Enligt rykten detta inspirerade Steven Spielberg att använda liknande effekt på SHINDLER ‘ S LIST från 1993 (coincidentially annat andra VÄRLDSKRIGET drama). Dessutom Trier använder så kallade holländska änglar och uppfinner bakgrund-projektion genom att lägga till separat skott co-operativt lager på lager, men till skillnad från gamla Hollywood-filmer som införlivade det av ekonomiska skäl, Trier använder det för konstnärliga skäl. Dessa noggrant utförda konstigt utseende visuella tekniker understryka att vi är i en dröm-verklighet, vi är hypnotiserad; universum av EUROPA är inte riktiga! EUROPA är ofta kritiserats för vägning av avancerad teknik (såsom multi-layered bakgrund-projektion) ovan handlingen och karaktärerna, men hey det är vad recensenter kritiserade Stanley Kubricks 1968 visuellt mästerverk 2001: A SPACE ODYSSEY-numera har en obligatorisk plats i alla bio-historia böcker.

EUROPA blir också anklagad för historiska oriktigheter. Tydligen Trier tilldelar Nazisternas Varulv terrorist-grupp för mycket historisk betydelse. Enligt olika online-källor på att det är rätt (ett fascinerande ämne – prova Googl: ar-det-själv!), ännu Trier ‘ s ändamål är varken pedagogiskt eller skildrar historien på ett korrekt sätt. EUROPA är en oändlig mardröm. Leopold Kessler är hypnotiserad, därför universum som publiken möter är en förvrängd verklighet. Lika den visar hur vårt minne bedrar oss — ett 100% korrekt återuppbyggnad är en lögn! Även om den unga publiken som upplever EUROPA är för unga för att ha minnen från andra VÄRLDSKRIGET, vi har ett kollektivt minne av det från olika BBC-dokumentärer, så dessa små felaktigheter som faktiskt tjänar ett syfte: de informerar oss om att vi är inte i post-WWII Tyskland 1945, men i Leopolds minne av det.

Alla tre Europa-trilogin kapitlen skildrar unga ideologer med ädla avsikter tvingas in i korruption och förlora sin ideologiska oskuld. Den tvetydiga slut av FORBRYDELSENS ELEMENT och EUROPA visar ideologer att få evigt fångad i deras hypnotiserad verkligheten. Före, under och efter fotografering EUROPA under 1990-talet i Polen, Lars von Trier och co-writer Niels Vørsel var mycket intresserad av andra VÄRLDSKRIGET. Det visar. Den är fylld med mycket vackra bilder som fångar atmosfären i tid spot-on. Ett bra exempel är den gamla polska kyrkan (EUROPA sköts i Polen, främst av ekonomiska skäl) i den sista akten av EUROPA. Som med 2001: a SPACE ODYSSEY jag tror att EUROPA kommer att få det rättmätigt förtjänade plats i film-historia. Dess metod för att vrida gammal film-noir kärlek-affär klichéer och visuella tekniker som är så unik, konstiga och helt annorlunda från allt du kommer att se från Hollywood nuförtiden, eller någon annan dröm-fabriken för den delen.

EUROPA är en viktig film i Lars von Triers katalog. Vissa gör det av ren kommersiell spekulation, men det skulle vara katastrofala. Det är rätt upp där med andra Trier klassiker och semi-klassiker som FORBRYDELSENS ELEMENT från 1984-TV-serien RIGET från 1993 och STOCKHOLM från och med 2003. Det är en unik erfarenhet från innan Trier brydde sig om sina skådespelare, och innan Dogme95 Manifest. Titta på det! ”På den och räkna till tio…” 9/10 Europa swefilmer, swesub Europa , dreamfilmer Europa , Europa gratis filmer online, Europa online hd

Europa
Europa
Europa
Europa

Watch Europa Online

No links available
No downloads available

Related movies