Decadence and Downfall: The Shah of Iran’s Ultimate Party Dreamfilm,Swesub hd

Dokumentär

IMDB: /10 votes

Report error

1971 Shahen av Iran, som har varit i kraft i tre decennier, kastade en extravagant fest för att fira 2500 år av det persiska Riket. Ingen kostnad har sparat i att skapa en miljö som passar för kungar, drottningar, och statespeople som strömmade från långt och brett för tillfället. Ett stort tält staden skapades i mitten av öknen runt Shiraz och platsen för den antika Persepolis, med gräs, träd och även fåglar som importeras från Frankrike. Kockar fördes i att skapa kulinariska läckerheter som kompletteras av de bästa vinerna från Frankrike (än en gång).

Den junket därefter flyttade från Shiraz till Teheran, där gästerna bjöds på en färgsprakande parad med en rollista av tusentals och uppsättningar och kostymer till match. Som ett firande av Irans lysande historia hela evenemanget kunde inte vara bättre.

Den enda haken om hela händelsen var att, långt ifrån att vara patriotisk, så är det faktiskt visade Shah är för mycket hybris. Den självutnämnde Kung av Kungar, han utövade ett skräckvälde där oliktänkande fängslades och hänsynslöst torterade, och all opposition tystades. Trots att proklamera sig själv som en förespråkare av ”modernisering” och ”västerländsk,” att föra in den senaste teknik och expertis för att få Iran att upp till de sociala och kulturella nivåer som kännetecknar Väst, han var inget mer än en despot enbart med sin egen självbild.

Hassan Amini film tvingar oss att reflektera kritiskt på exakt vad som ”västerländsk” innebär, och hur (eller om) det kan vara framgångsrikt införts i icke-västerländska sammanhang. Många av Shah kritiker hävdar, med rätta, eftersom det visade sig att hans reformer var un – Islamic i den mån att de tog lite eller ingen hänsyn till människors religiösa känslor. Inte heller Shah betalar mycket uppmärksamhet till de ofta patetiska liv led av majoriteten av hans folk. Att bli ”västerländskt” var inget mer än en visa som syftar till att locka investeringar och därigenom öka Shah personliga förmögenhet ytterligare. Därför var det knappast förvånande att oppositionen att hans regering ökat, vilket kulminerade i revolutionen 1979, då han störtades och ersattes som partiledare av Ayatollah Khomeini.

Historia – åtminstone från den västerländska perspektiv – har lärt oss att tro att Khomeini-regimen var en ”fundamentalistisk”. Detta kan vara sant, men DEKADENS OCH UNDERGÅNG tyder på att för många Iranier minst, den representerade ett mer önskvärt alternativ till Shahens absolutistiska roll, där pengar spenderades mestadels på händelser som är avsedda att tillfredsställa linjal på bekostnad av sitt folk. Decadence and Downfall: The Shah of Iran’s Ultimate Party swefilmer, swesub Decadence and Downfall: The Shah of Iran’s Ultimate Party , dreamfilmer Decadence and Downfall: The Shah of Iran’s Ultimate Party , Decadence and Downfall: The Shah of Iran’s Ultimate Party gratis filmer online, Decadence and Downfall: The Shah of Iran’s Ultimate Party online hd

Decadence and Downfall: The Shah of Iran’s Ultimate Party

Watch Decadence and Downfall: The Shah of Iran’s Ultimate Party Online

No links available
No downloads available

Related movies